Tuesday 19 August 2014

Ciasto bananowe

Krótko, zwięźle i na temat. Przygotowanie zajmuje około 8 minut plus czas na pieczenie.



  • 280g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 110g masła, rozpuścić
  • 180g cukru (u mnie, jak zwykle, brązowy)
  • 2 jajka
  • 3 dojrzałe banany
  • łyżeczka aromatu waniliowego lub migdałowego

Alles zusammen do miski: banany rozgniatamy na papkę, przesiewamy mąkę i proszek, dodajemy cukier, wbijamy całe jajka, dolewamy aromat, dolewamy masło i mieszamy. Pieczemy, aż się zrobi złote (ok. 45 min.) w 180 stopniach. Tyle.


http://cdn.shopify.com/s/files/1/0032/7882/products/blerch_shirt_thumbnail_medium.png?v=1376587991


No comments:

Post a Comment